Fogyaszt a bor, ha fogyasztod! Meghallgattatott imák!
2015. április 21. írta: Chillizé

Fogyaszt a bor, ha fogyasztod! Meghallgattatott imák!

Legalábbis erre jöttek rá kanadai tudósok nemrégiben... meg tavalyelőtt, de találtam 2011-es és 2008-as hírt is ezzel kapcsolatban.

 5096953439_5a41df8055.jpg

Olvasom a Femcafe.hu-n, hogy úgy hat a bor, mintha edzenék. Miután magam is kúrázgatok, így felcsillant a szemem, bár megvallom nem vagyok nagy borfogyasztó. Szeretem a finom borokat, néha a kevésbé finomakat is, de jellemzően a sör az én italom, legyen tél vagy nyár.

Bár nem friss az infó, mert körülbelül két évente fellebben a hír, hogy ilyen és olyan nemzetiségű kutatók szerint le lehet fogyni a borral, én még nem láttam bizonyítva, hogy alkoholistaként megszabadulsz a pocakodtól és életben is maradsz. Pocak vagy máj? Elindul lefelé a pocakméret, már csak a feldagadt máj tolja ki a hasat. Picit morbid, de helytálló lehet.

 

Van új a szőlőtőke alatt?

A pár éves infó alapja szerint a szőlő szemében a resveratrol nevű hatóanyag az, ami elősegítheti a fogyást. Az alkaloida nem engedi nőni a zsírsejteket és segíti azok lebomlását. A most leközöltek alapján egy pohár vörösbor elfogyasztásával fokozódik a fizikai teljesítmény, növekszik az izomerő és a szívműködés is javul. Persze... pont mintha edzenénk.

 

Elnézést kérek, de rettentően szkeptikus vagyok az ilyen információkat olvasva a kanadai tudóscsoport józanságáról. Bár ahogy ma délután elsétáltam egy félreeső utcában megtalálható búfelejtő mellett, éppen az aktuális erős ember próbálta meggyőzni ivócimboráját az igazáról és még rugdosta is a pult alját. Ahogy elnéztem az állapotukat túl lehettek fejenként 1-2 liter boron, az testvérek között is 10 pohár ital. Amennyiben úgy erősödnek ahogy fogyasztanak, még jó hogy nem a falat rugdosta, összedőlt volna az épület.

A bejegyzés trackback címe:

https://chilize.blog.hu/api/trackback/id/tr937383762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása