Gyomorkorgás ellen itt a természetes megoldás!
2015. április 21. írta: Chillizé

Gyomorkorgás ellen itt a természetes megoldás!

Néhányan kérdezték az előző blogok alapján, hogy mit értek gyomorszűkítés alatt. Megoldható, hogy ne hetekig vagy hónapokig halld a gyomrod korgását, bár véleményem szerint nincs fogyókúra szenvedés nélkül és az aki fogyókúrára adja a fejét, az meg kell, hogy küzdjön a sikerért!


shutterstock_113352739.jpg

Műtét vagy következetesség?

A műtéti eljárás mellett, amit ma Magyarországon 4-500 ezer forintos áron oldanak meg 2006-óta TB támogatás nélkül, csak az önálló koplalásos technika marad. A műtétet csak indokolt esetben támogatja a társadalombiztosító, gondolom akkor, ha a betegnek más lehetősége nincs az extrém túlsúlyának leadására és az már az egészségét nagyon komolyan veszélyezteti. Létezik egy gyomorballon nevű megoldás, amikor egy a gyomorba juttatott „lufi” okoz a bevitt ételek mellett tele has érzést, speciel én ettől valami oknál fogva irtóznék!

Gyomorkorgás?

Igen, az, de ha következetes vagy, akkor csak néhány napig, hétig. Amennyiben odafigyelsz a bevitt ételek mennyiségére, akkor rövid időn belül elérhetsz arra a szintre, hogy már egy almától és négy szem Korpovit keksztől is fújtatsz, valamint jóllakott napközis módjára vigyorogsz, mert tele vagy. Sejtem, hogy te aki bevágsz két grillcsirkét és még desszertet követelsz ezt kissé hihetetlennek tartod, de hidd el, csak rajtad múlik.

Nincs varázslat!

Ha eldöntöd, hogy szűkíteni szeretnéd a gyomrod, akkor nincs más teendőd, mint ezt elfogadni a következő hetekre. Fejben dől el, hogy rájársz-e nassolni a hűtődre a főétkezések között. Szakemberek azt mondják, hogy ha az eddig bevitt napi kalóriamennyiséget megfelezzük és az étkezések minőségére odafigyelünk, akkor egy kis plusz testmozgással könnyedén leadhatóak a fölös kilók. A szűkítés időszaka alatt éhes leszel és ez alól nincs kibújási lehetőséged, arra azért figyelj, hogy itt is a fokozatosság elvének kell érvényesülnie. Nagyon nehéz példákat írni, hisz van aki 5 kilótól vagy aki 35 kilogrammtól szeretne megszabadulni, de az alapelv ugyanaz.

magic-wand.jpg

Felezd meg a bevitt táplálék mennyiségét. Teljesen mindegy ez esetben, hogy salátáról vagy csirkehúsról beszélünk. Ha eddig megettél egy tál salátát, akkor most fogyaszd csak a felét. Ha 20 dkg csirkemellet ebédeltél, akkor innentől csak a fele adagra van szükséged.. Az első pár napban meg akarsz majd pusztulni, én leszek a legfőbb ellenséged, de ha kibírod az kezdeti napokat, akkor a gyomrod automatikusan összeszűkül és szépen fokozatosan eljuthatsz arra a szintre, hogy egy alma és egy pohár víz után pont olyan teltség érzeted legyen, mint „régen” egy nagy tényér lábszárpörkölt után.

Van néhány tippem, trükköm, ahogy én túléltem ezt a néhány idegbajos néhány napot:

- Használj kistányért! Tudom idiótán hangzik, de teljesen másképp veszed, ha csak a kistányéron látod az étel, mintha egy hagyományos lapostányér egyik részében meglapul egy kis egérkaja.

- Ne egyél azonnal, ha éhes leszel! Ha azonnal rárontasz egy újabb „lavórnyi” kajára az éhségérzet megjelenésekor, akkor nem szűkül a gyomrod, hanem még tágul is, ugyanis keresni fogod a teltségérzetet.

- Lassan egyél! Nem véletlen mondták eleink, hogy sokáig kell rágni az ételt. Ha elkezdesz kajálni, akkor a teltségérzet 5-15 perccel később jelenik meg, mint ahogy valójában ténylegesen tele a hasad. Ha megfontoltan eszel, akkor hamarabb észre veszed, hogy milyen mennyiségnél állj meg.

- Fogyassz sok folyadékot. Minden fogyókúra leírásában szerepel ez az intés. Ha a féladag kajád után lenyomsz egy pohár vizet, akkor segít az is a fogyásban, mert kialakul a teltség érzete.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chilize.blog.hu/api/trackback/id/tr117387320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wandál 2015.04.23. 10:56:44

Nem értek egyet azzal, hogy ne egyél, ha megéhezel. Ez ezt eredményezi, hogy amint kajához jutsz, bezabálsz. Ha megéheztél, egyél pár szem mandulát, egy kispohár kefírt vagy joghurtot. A kiegyenlített vércukor- és éhségszint sokkal könnyebbé teszi a dolgot...

w

Chillizé 2015.04.23. 13:06:29

Kedves Wandál!

Véleményem szerint a meglátásod helytálló, amennyiben valaki a gyomorszűkítés időszakán túl van. Ha ezt az 1-2 hetet éhesen "túléli, akkor a gyomrának az űrtartalma a kezdés időpontjához képest jóval kisebb lesz. Durva példával élve: Két grillcsirke helyett már egyel is jóllakik! Amennyiben valaki a te ajánlatoddal él, akkor az éhség jelentkezésekor azonnal eszik valamit, akkor újra kitölti a gyomrát, tehát az nem szűkül, ergo rövid idő múlva újra ennie kell és ismét az eredeti mennyiséget. Szerintem így a fogyókúra végéig az éhség mardossa majd és követeli az agya a jóllakottság érzését, amit hosszú távon sokkal nehezebb elviselni, mint 5-10 napon át a "kínokat"! Mindehhez természetesen akaraterő és kitartás szükséges, mint minden kúrához!

A kiegyenlített vércukorszintre valóban figyelni kell, hisz nem az a célunk a fogyókúrával, hogy tönkretegyük az egészségünket.

Az olajos magvakat, így a mandulát én nem erőltetném:
100 gramm tápértéke:
kcal: 626
fehérje: 27.6
szénhidrát: 6.8
zsír: 52.2

Mindezek mellett természetesen az írásaim csak ajánlások amelyekben a saját tapasztalataimat osztom meg az idetévedő olvasókkal. Külön örömömre szolgál, ha véleményt nyilvánít bárki, hisz ebből tanulunk és fejlődünk és akár együtt tapsolunk a súlycsökkenésnek! :)
süti beállítások módosítása