Költöztetés életmódváltással és szinte azonnali hatással
2015. április 28. írta: Chillizé

Költöztetés életmódváltással és szinte azonnali hatással

 

 

Hetek óta nem találkoztam egy egyébként kedves ismerőssel. Rendes, jó fej vállalkozó, kevés szabadidővel, sok melóval és hozzám képest óriás megjelenéssel. Számomra nála derült ki, hogy van élet két méter és 100 kiló felett is, ott sem ritkább a levegő.

migration.jpg

A magassághoz jár a nagy testsúly is, bár ő sosem volt az a szétfolyós fajta. Most egy közös program, egy kis költöztetés kapcsán futottunk össze. Ő az a típus, aki egyedül lehozza a franciaágyat, csak legyen hely a lépcsőfordulóban megfordulni, ellenben én meg igyekszem szikárként feltüntetni magam, majd akkor halok bele az ilyen jellegű munkába, ha már senki nem lát. Addig viszont nyomom a macsó dumát: hagyd, majd én leviszem, ha te nem bírod!

 

Két emelet és pár doboz

Igazából nem volt rettentően nagy dolog a kedvesem költöztetése, leginkább valóban a franciaágy és a gravitáció kombinációjával gyűlt meg a bajunk, azonkívül csak pár doboznyi ezt-azt kellett átcipelni az új kecóba. Cipekedés közben azért feltűnt a cimbora sudársága és egyenesen rákérdeztem az okra. A válasz tőle picit meglepett, de példaként is felállítható: „Életmódot váltottam teljesen, nem zabálok se lisztfélét, se cukrot, se tejtermékeket”.

 

Mit és hogyan?

Miközben pakolásztunk röpködtek tőlem a kérdések, hogy mit és hogyan eszik. Kiderült, hogy az említett termékeket teljesen száműzte az étrendjéből, jellemzően fehér hús kerül a tányérjába, de néha nem veti meg a sertés vagy marhahúst sem. Köretként burgonyát nagyon keveset fogyaszt, inkább rizsféléket és zöldségeket készít el változatosan. Olajban sosem süt, azzal a meglátással élve, hogy a hidegen sajtolt olajak hevítés hatására megváltoztatják a jellemzőjüket, szóval ennyi erővel akár bitumenben is süthetnénk a húst vagy krumplit.

Ha jól sejtem, akkor ezek a gondolatok az Atkins diétát fedik a leginkább. Nem népszerűsíteni szeretném ezt a típusú étkezést, de az ő részéről ez egy sikertörténet, hisz 130 kilogrammról leugrott pár hét alatt 15 kiló felesleg. Gratuláció jár a változtatásért és a kitartásért!

 

Bár a mi költöztetési tevékenységünk is hordozott magában kellő mennyiségű nevetést is humort, azért ezzel a rövid videóval nem tudtunk szárnyra kelni:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chilize.blog.hu/api/trackback/id/tr247405798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása