Fogyókúrás miértek?! Motivátor: ON!
2015. április 10. írta: Chillizé

Fogyókúrás miértek?! Motivátor: ON!

Marha nagy kérdés a „miért?”! Ha még mögé tennénk plusz pár kérdőjelet akkor nyomatékosíthatnánk is, de felesleges. Sok miértre nem találni válaszokat, de ha mögé írjuk, hogy fogyókúrázol, akkor már szűkül a választás lehetősége.

 

Miért fogyókúrázom? A legtöbben, ha már eljutnak a kérdés feltevéséig, akkor már járják az utat, hisz jelen időben szól a kérdés, tehát már éppen azon vannak, hogy megszabaduljanak néhány feleslegesnek ítélt kilótól. A kérdés, hogy vajon milyen motivációs pontok szerepelnek a képzeletbeli listán. Hiúság? Önérzet? Esetleg külső behatás vagy kényszer? Ha ez utóbbi kettő közül valamelyik, akkor kínszenvedés a kúra, mert lemondásként éli meg a fogyókúrázó az időszakot. Az ilyen kúrázó nem eltolja, hanem elveszi magától az ételt, ráadásul azokat, amiket a legjobban kedvel. Nemcsak, hogy úgy érzi majd nap, mint nap magát a delikvens, mint akinek szögesdrótot huzigálnak át az agyán, hanem a kúra eredménye is kétséges, ráadásul szerintem nagyon nagy az esély arra, hogy a kitűzött cél előtt alábbhagy a lelkesedése és fejest ugrik az addig eldugott finomságok kupacába és befalja azokat egy szuszra.

kover-macska.jpg

Magad miatt kezdj el fogyókúrázni és tényleg csak akkor, ha te érzed annak szükségességét! Ha nyösztet a párod vagy a főnököd, hogy vastag az úszógumid, akkor ne azért fogyizz, mert nekik akarsz megfelelni. Vedd az ő kijelentésüket figyelmeztetésnek, gondolkodj el rajta és ha te is így látod, akkor magad miatt szüntesd meg a zsírpárnákat. Ha cikinek érzed a testedet a strandon, akkor ne azért kezdj el fogyókúrázni, mert ciki, hanem azért, hogy te jól érezd magad a bőrödben a medence partján. A te fejedben kell megszületnie a kellő akaratnak, nem máséban. Neked kell kitűznöd a célokat, nem a kedvesnek vagy a főnöknek! (bár sok esetben ez összemosódik ugye! :) )

 

Cél, már hogy az, ami ki van tűzve.

Ne harapj nagyot! Nem a kajára gondoltam, hanem arra, hogy legyen reális a célod és ne szállj el. Több ütemre bontsd a fogyókúrád és minden esetben fokozatosan építsd fel (illetve le) az elvárt súlycsökkenést.

 

Módszer (amit követni szeretnél)

Válogathatsz kedvedre a fogyókúrás módszerek között a kuruzslástól kezdve, a név és vércsoport diétán át, a paleo étkezésig. Egy dolgot a véleményem szerint tarts minden esetben szem előtt: olyan, hogy nem változtatsz se az étkezéseden, se a mozgásmennyiségeden és fogysz, olyan tervezett fogyókúra nem létezik! Valamin vagy valamiken változtatnod kell, hisz most azért olvasod a blogot, mert van rajtad plusz és várnád a csodát, jobb esetben megoldást keresel. Egy fogyókúrás szaki mondta az edzésén üvöltve: „a lelket simogatva nem lehet fogyni, a testet kell megdolgoztatni kívül-belül”

i-realy-want-to-eat-this-funny-images.jpg

Étkezés

Egyél kevesebbet mint eddig. Ne annyit, hogy már kipukkadj, hanem kevesebbet. Majd még kevesebbet... egy hét múlva még kisebb adagokat. Ja hogy éhes vagy? Igen az leszel, de ha eddig degeszre zabáltad magad, akkor ki van tágulva a gyomrod, először szűkítened kell rajta. Ha kitartó leszel, akkor pár hét múlva egy almától és 4 darab Korpovit keksztől is eltelsz. :)

Ajánlatos olyan ételeket választanod, amelyek alacsony zsír-, kalória- és szénhidráttartalmúak. Keresd a szárnyashúsokat és a zöld féléket a boltok polcain, de talán még jobb ha van időd a piaci őstermelők között sétálgatni, egészségesebbek a nem agyonkezelt és „felfújt” zöldségek és időtöltésnek sem utolsó a piacozás.

 

Mozgásforma

Sokan itt buknak el, mert ilyen-olyan kifogást keresnek és találnak is, hogy ne kelljen mozogniuk. Tök mindegy, hogy 3 vagy 33 kilótól akarsz megszabadulni, mozgás nélkül nem megy. A képlet marha egyszerű: ha eddig csak ültél a seggecskéden egész nap az irodában és csak az autódig bandukoltál 150 métert, akkor ha 3 sarokkal arrébb állsz meg reggelente és hozzáteszel a sétádhoz plusz 600 métert, akkor máris változtattál az életmódodon, többet gyalogolsz.

bunny-rabbit-sitting-1050x700.jpg

Változtatás nélkül nincs eredmény. Változtass és a fogyókúrád intenzitásától függően meglesz a siker, amelynek a kulcsa te magad vagy!

A bejegyzés trackback címe:

https://chilize.blog.hu/api/trackback/id/tr847356470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2015.04.11. 20:58:15

dagadt gecik

ha nem hízatok volna el mint a disznó most nem lennétek szarban

odamondó 2015.04.12. 07:10:54

Miért fogyna le az ember ha nem mások miatt. Azért érzi magát jobban végülis mert több ember akarja majd megkefélni. Hagyjuk már az állandó félredumát.
süti beállítások módosítása