7 helyettesítő, amivel kiválthatod a kalóriabombákat
2015. április 14. írta: Chillizé

7 helyettesítő, amivel kiválthatod a kalóriabombákat

Abált szalonnával nem leszel csinos a strandszezonra!

A fogyókúrás szájkarate évek óta menő minden ápdétlajosnál, de meg kell vallani, hogy lekváros buktával még senki nem fogyott le. Lehet abált szalonnával és vaddisznópörkölttel is fogyizni, csak nem lesz hatásos... úgyhogy egyes ételeket érdemes kiváltani hasonlóakra vagy közel hasonlóakra. Bizonyos kajákról érdemes teljesen lemondani, különben mehet a kukába az összes fogyókúrás elmélet. Íme néhány helyettesítő tipp az eredményes karcsúsodásért:

weight-loss-decision.jpg

Fehér kenyér – Teljes kiőrlésű barna kenyér vagy pászka

A fogyókúrád alatt érdemes teljesen elhagyni a lisztfélék fogyasztását, úgy nagyobb az esélyed a sikerre. Ha mégis ellenállhatatlan vágyat érzel, akkor ellenőrzött adalékanyagú termékeket válassz a bolt polccáról, ugyanis sok üzletben a félbarna és rozskenyerek minősége kivetnivalót hagy maga után.

 

Sertés/Marha hús – Csirke/Pulykahús

Ha a kúrád alatt húst szeretnél fogyasztani, akkor ajánlott a szárnyashúsokat választani és azokból is inkább a szárazabb, kevésbé zsíros részeket előnyben részesíteni. A rántott hús helyett a natúr szeleteket ebédelj, cserébe viszont nem kell feltétlenül lemondani a fűszerezésről.

 

Ízjoghurtok – Natúr Joghurt

A gyári ízjoghurtok többségében rengeteg cukor van. Ha ilyesmit szeretnél fogyasztani, akkor készítsd el házilag. A natúr joghurtba keverj villával összetört epret, málnát vagy akár szeletelt almát és fölös kalóriák nélküli, egészséges vitaminbombát tartasz a kezedben.

funny-cat-stretching-funny-picsco_1.jpg

Sült kolbász – Főtt/ Sült virsli

Ha rád jön a „kolbászolhatnék”, akkor ajánlatos inkább a virslit választanod. A kalória és a zsírtartalma is elenyészőbb mint a kolbászokban.

Banán - Alma

Bár a banán is egészséges gyümölcs, magas a kalória-, energia- és cukortartalma. Ennek megfelelően a fogyókúra alatt nem érdemes ezzel elcsapni az éhséget. Választ a számodra szerethető, de kevésbé hizlaló gyümölcsöket.

funny-animals-eating-19.jpg

Magvak – Gyümölcs

Sokan szeretik a mogyoróféléket vagy a tökmagot, esetleg a napraforgót. Sajnos ezek az olajos magvak rengetek kalóriát és növényi olajat tartalmaznak, éppen ezért a fogyókúra alatt nem javasolt szinte semmilyen mértékben a fogyasztásuk.

 

Szénsavas üdítő – Ásványvíz/Limonádé

A szénsavas üdítőket a legtöbben literszámra magukba döntenék. Nos nem is a heveny büfikézéssel van a probléma, hanem a termékek cukortartalmából fakad a gond. Érdemes ezeket leváltani sima csapvízre vagy ásványvízre. Ha esetleg a citromos limonádét meguntad, akkor az ásványvízbe csavarj zöld citrom levét, bolondítsd meg egy kis mentával és kész is a világ legfrissítőbb itala.

A bejegyzés trackback címe:

https://chilize.blog.hu/api/trackback/id/tr207367562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása