Már csak ez hiányzott: kalóriatáblázatok gyöngye
2015. március 21. írta: Chillizé

Már csak ez hiányzott: kalóriatáblázatok gyöngye

Ha le akarod inni magad, akkor az üveget megemelve is elszörnyülködhetsz a kalóriákon

Egy amerikai szeszgyártó mamutcég  nemsokára úgy nyomja ki az italos üvegek címkéit, hogy rajta lesznek az üvegben lévő piák kalóriatartalmai. A bevezetésre először az USA-ban kerül sor, a címkéken megtalálható lesz az alkoholtartalom mellett a szénhidrát-, zsír- és kalóriatartalom is. Előttem a kép, ahogy az amerikai, elhízott alkesz hunyorogva próbálja kivenni, hogy a mi a fenét is jelent a kcal és  meg megretten a zsírtartalomtól. „Te Joe… ez zsíros whiskey!”

america-fat-gluttony.jpg

Legyintesz, hogy ugyan már, közted és az ilyen piásüveg között van egy komplett óceán. Majrézni még nem kell, de ez a cég párolja a Johnny Walkert is, úgyhogy ez az ötlet még a te kezedbe is belekerülhet. A Diageo nevű  cég tervezi az EU-ban is kérvényezni ennek lehetőségét, kifejezetten azokra gondolva, akik alacsony kalóriatartalmú étrendet követnek. Itt a bibi, ugyanis fogyókúrás pia nincs.

A szeszesitalokat nézve, minden fogyás úgy kezdődik, hogy a kúra alatt ne vegyél magadhoz alkoholtartalmú italokat. Ki lehet lesni a kalóriatáblázatokból azokat az ijesztő adatokat, hogy egy üveg sörben vagy egy kis jégerben mennyi kalória van. Nem merem leírni… marha sok. Megiszol este három sört és az már fedezi fél napra a kalóriaszükségletedet. Agyrém, a sör kilőve. Pedig alkalmasint szeretek én is a pohár fenekén át szemlélődni a világra. Le tudok aljasodni rettentően, de javuló tendenciát mutatok, már csak évente egy alkalommal okádok pipiskedve a bokor tövébe. Szakemberek azt javasolják, hogy napi egy-két pohár bor egészséges. Szerintem a fogyás alatt is belefér ez a mennyiség, bár az nem megoldás, hogy egész héten nem iszol és majd szombat estére fejben felhalmozod a hétköznap el nem fogyasztott italokat és ami a csövön kifér, illetve befér… belegelsz másfél üveg bort .

200.gif

Egyébiránt ez a kalóriatartalom mizéria az agyamra ment. Már nem tudok levenni a boltok polcairól semmilyen terméket, hogy ne lessek rá a táblázatra. Legutóbb akkor riadtam meg, mikor egy mosószeres flakonon kutattam. Jah kérem… lassan már mindent megennék.

A bejegyzés trackback címe:

https://chilize.blog.hu/api/trackback/id/tr477288251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása