Hizlaló hús?
2015. május 05. írta: Chillizé

Hizlaló hús?

 

Nem mindegy milyen állat, melyik részét és miként készíted el.

favim_com-11584.jpg

Most derül ki, hogy ha csirkét eszel, az is hizlal. Halántékon lőheted magad egy csirkecombbal a hírt olvasva, elveszik az egyetlen, eddig ajnározott és leg-fogyókúrásabbnak kikiáltott húsfélét is az asztalodról!

 

Pipipipiiiii....

Parára nincs okod, egyszerűen csak annyiról szól a fáma, hogy míg te megeheted a csirke mellét, addig a család többi tagja jóízűen ráveti magát a szárnyas többi testrészére. Ha tényleg fogyókúrás célzattal lendülsz neki az ebédednek, akkor a legjavasoltabb elkészítési mód a párolás, de be kell vallani, az messze nem olyan ízes és látványra sem olyan, mint egy csőben megsütött, megpirított pipicomb. Edd a mellét csőben sütve, pirítva, de feltétlenül szedd le a bőrét előtte, ugyanis meglepő, de az tartalmazza a legtöbb zsírt.

20111226chickenfat.jpg

Gá-gá-gáspár...

Bár a szárnyashúsokat helyezik előtérbe a fogyókúrázók, ám libahúsra a szemed ne vesd, ugyanis a Gáspár szomszédra sok minden mondható, csak az nem, hogy fogyókúrás lenne.

 

Ha már sertés...

Minden fogyókúrázó életében – hacsak nem vega – eljön a pont, amikor úgy érzi, hogy nincs tovább egy malomkeréknyi sertésszelet nélkül és hogy éreznie kell az összetéveszthetetlen ízt a szájában. Mindannyian tudjuk, hogy a sertés hús nem ajánlott a kúrád közben. Ha már mindenáron félreteszed az vöröshús-mentes elképzelésed, akkor a mérete kisebb legyen, mint egy szívlapát. A legkisebb zsír és kalóriatartalom a sertéskarajban található.

 

Ne legyél marha...

A marhahúsok királya a fogyókúrád közben a bélszín lehet, ugyanis ebben a legkevesebb a zsírtartalom.

please-dont-eat-me.png

 

Megússzuk...

A halak közül különösen ajánlott a tőkehal és a keszegfélék, illetve a harcsa és a fogas vagy a süllő és a heck fogyasztása. A pontyfélék már magasabb kalória és zsírtartalommal bírnak, de még mindig az ajánlott kategóriában találhatóak. Ennél a halfajnál figyeljünk oda a hasi és háti részeknél található halzsírra, azokat sütés vagy párolás előtt távolítsuk el. A legjobb, ha eleve nyúzzuk a halat, akkor ezek zsírok a bőrrel együtt kidobhatóak. Az olajos hal, mint lehetőség még csak eszedbe se jusson, arról már a fogyókúrád elején lemondtál!

 

Bevesztek a bandába? Beeee....

A birka és bárányhúst magas zsírtartalma miatt érdemes kerülni, viszont a borjúhús szerintem határesetként foghatjuk fel. Bár nem fogyókúrás, de nem is az ebből készült étel lesz a kúrád alatt a legrosszabb döntésed.

funny-looking-fat-people-eating.jpg

 

Ősi magyar tengeri...

Nem kukoricázunk: A tenger gyümölcsei között szemelgetve tiltólistás a kaviár, a makréla és az angolna. Bár ezek még mindig csak fele annyi kalóriát tartalmaznak, mint a vörös húsok, de ha lehet, akkor keressünk más tengeri élőlényt alapanyagnak: például a tőkehal, a polip és fésűkagyló fogyókúrás szempontból sokkal ajánlottabb választás lehet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chilize.blog.hu/api/trackback/id/tr957432478
süti beállítások módosítása