Nem mindegy milyen állat, melyik részét és miként készíted el.
Most derül ki, hogy ha csirkét eszel, az is hizlal. Halántékon lőheted magad egy csirkecombbal a hírt olvasva, elveszik az egyetlen, eddig ajnározott és leg-fogyókúrásabbnak kikiáltott húsfélét is az asztalodról!
Pipipipiiiii....
Parára nincs okod, egyszerűen csak annyiról szól a fáma, hogy míg te megeheted a csirke mellét, addig a család többi tagja jóízűen ráveti magát a szárnyas többi testrészére. Ha tényleg fogyókúrás célzattal lendülsz neki az ebédednek, akkor a legjavasoltabb elkészítési mód a párolás, de be kell vallani, az messze nem olyan ízes és látványra sem olyan, mint egy csőben megsütött, megpirított pipicomb. Edd a mellét csőben sütve, pirítva, de feltétlenül szedd le a bőrét előtte, ugyanis meglepő, de az tartalmazza a legtöbb zsírt.
Gá-gá-gáspár...
Bár a szárnyashúsokat helyezik előtérbe a fogyókúrázók, ám libahúsra a szemed ne vesd, ugyanis a Gáspár szomszédra sok minden mondható, csak az nem, hogy fogyókúrás lenne.
Ha már sertés...
Minden fogyókúrázó életében – hacsak nem vega – eljön a pont, amikor úgy érzi, hogy nincs tovább egy malomkeréknyi sertésszelet nélkül és hogy éreznie kell az összetéveszthetetlen ízt a szájában. Mindannyian tudjuk, hogy a sertés hús nem ajánlott a kúrád közben. Ha már mindenáron félreteszed az vöröshús-mentes elképzelésed, akkor a mérete kisebb legyen, mint egy szívlapát. A legkisebb zsír és kalóriatartalom a sertéskarajban található.
Ne legyél marha...
A marhahúsok királya a fogyókúrád közben a bélszín lehet, ugyanis ebben a legkevesebb a zsírtartalom.
Megússzuk...
A halak közül különösen ajánlott a tőkehal és a keszegfélék, illetve a harcsa és a fogas vagy a süllő és a heck fogyasztása. A pontyfélék már magasabb kalória és zsírtartalommal bírnak, de még mindig az ajánlott kategóriában találhatóak. Ennél a halfajnál figyeljünk oda a hasi és háti részeknél található halzsírra, azokat sütés vagy párolás előtt távolítsuk el. A legjobb, ha eleve nyúzzuk a halat, akkor ezek zsírok a bőrrel együtt kidobhatóak. Az olajos hal, mint lehetőség még csak eszedbe se jusson, arról már a fogyókúrád elején lemondtál!
Bevesztek a bandába? Beeee....
A birka és bárányhúst magas zsírtartalma miatt érdemes kerülni, viszont a borjúhús szerintem határesetként foghatjuk fel. Bár nem fogyókúrás, de nem is az ebből készült étel lesz a kúrád alatt a legrosszabb döntésed.
Ősi magyar tengeri...
Nem kukoricázunk: A tenger gyümölcsei között szemelgetve tiltólistás a kaviár, a makréla és az angolna. Bár ezek még mindig csak fele annyi kalóriát tartalmaznak, mint a vörös húsok, de ha lehet, akkor keressünk más tengeri élőlényt alapanyagnak: például a tőkehal, a polip és fésűkagyló fogyókúrás szempontból sokkal ajánlottabb választás lehet.