Húsvét – Horror a fogyókúrázóknak
2015. április 03. írta: Chillizé

Húsvét – Horror a fogyókúrázóknak

Bizarr napok jönnek a fogyókúrájukat éppen most erőltetőekre. Mindenki tömi a fejét a finomságokkal, ők meg négy hónapos újszülött módjára csorgatják a nyálukat, bambulnak maguk elé és próbálják eltolni a tányért. Rossz hírem van: a babának jól áll és büszke rájuk apuci-anyuci, hogy jön a gyermek foga, ezzel ellentétben rád nem lesznek azok!

Embert próbáló időszak következik, hisz aki fogyókúrázik, az a legjobb esetben megválogatja, hogy mit és mennyit eszik. Eddig toltad az arcodba a zöldséget, a nyúlzabát, de most ínycsiklandó falatokat készítenek majd otthon, a szülőknél és a vendégségben is. Ráadásul tipikus magyar szokás szerint, ha látogatóba indulsz, akkor onnan nem szabadulsz, csak ha már beléd töltöttek három felest és két sört is a háziasszony legfinomabb sütijével lekísérve és ha nem kóstoltad meg a sonkájukat akkor egy degenerált idióta vagy.

husvet1_250.jpg

Kihangsúlyozom, hogy nem feltétlen követendő a példám, mert ez nem biztos, hogy mindenki számára alkalmas lesz. Különbözőek vagyunk, más-más habitussal és hozzáállással. Mielőtt tovább mennék, le kell írnom, hogy négy hete tart a kúrám és iszonyatos küzdelmek árán hét kilótól szabadultam meg a 87-ből. Még körülbelül ennyi van előirányozva, hogy elérjem a versenysúlyom a 173 centim mellé. Az előzőekben leírtam, hogy nem szeretek futni, mozogni, ezért a bevitt kalóriákat szabályzom és igyekszem a nullára csökkenteni a szénhidrát mennyiségét.

Véleményem szerint nem kell, hogy megvond magadtól a jót. Szerintem többet ártasz azzal, ha kínszenvedésként éled meg a következő napokat és csak bambulsz az ebédek-vacsorák alatt, mint Éden Bea egy Berki-féle eszmefuttatás után az Éden Hotelben. A húsvétkor szokásos menüben megtalálható dolgok zömét eheted, de csak mértékkel. Valójában ez is rosszalkodás egy fogyókúrázó részéről, de vagy habzó szájjal fogod lefejelni a házigazdát vagy túlélsz. Én ez utóbbira szavazok. Ez is fejben dől el: dönts el előre, hogy megkóstolod a legtöbb ételt, de csak azért, hogy megdicsérhesd, ne pedig abból lakj jól. A legegyszerűbb, ha már otthon megeszed a fogyókúrás kajádat és nem éhesen indulsz a vendégségbe. Ha ott vagy, akkor kérsz egy pohár vizet, hogy a telítettség érzete meglegyen és csak csipegess. Leginkább az asztalra halmozott zöldségekből. A sonka mellé kínálnak általában tormát, retket, salátát és újhagymát. Csapj a kezedre ha öntudatlanul a kalácsért nyúlsz, ugyanis ebben van a legtöbb kalória.

Sertéssonka: 245 kcal/10 dkg
Fonott kalács: 724 kcal/25 dkg
Főtt tojás: 76 kcal/db
Főtt, füstölt kolbász: 280 kcal/10 dkg

A hidegtálakat kísérő zöldségek adatait felesleges kalóriatáblázatban böngészni, ugyanis ezeket majdhogynem mennyiségi megkötés nélkül tömheted az arcodba, bár én azokkal is vigyázni szoktam. Ennek egy oka van: szeretném, ha továbbra is elegendő lenne a minimális adag a teltségérzet eléréséhez. A hagyományos húsvéti asztalon sok helyen töltött vagy casino tojást készíteni. Ezzel fenntartásaim vannak, sok helyen majonézt is raknak a töltelékbe, ami ugye felér egy kalóriabombával, tehát ismét csak a nem fogyasztandó kaják közé sorolnám.

 

Ami az alkoholt illeti, abszolúte nem javasolt vagy csak szuper-óvatosan. Az egyik részről a májad villámgyorsan lebontja az alkoholt és az felszívódik a szervezetedbe. Négy feles már majdnem fedezi az egész napi kalória bevitel mennyiségét, tehát agyonvered az eddigi fogyókúrás eredményeidet. A másik részről viszont, miután üres a gyomrod, gyorsabban és nagyobbat „üt” a vendéglátó gatyaszaggató házi pálinkája. Ennek megfelelően a kontroll is könnyebben vész el és azon kapod magad, hogy táncolsz az asztalon és végigzabálod az ünnepi menüt.

Csokinyúl: nincs mit kommentálni rajta. Rá se nézz, ne is gondolj az irányába. De egy dolgot minden bizonnyal elérsz majd: Te leszel a család kedvence, ha felajánlod a csokijaidat!

A bejegyzés trackback címe:

https://chilize.blog.hu/api/trackback/id/tr237335324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása